Våra sektioner

Sektioner

Bangolf


Bangolfsektionen bildades år 2004. I början var det mer som ett "sällskapsspel" för medlemmar som ville ha längre träningsintensitet. En del av dem hade tävlat och tränat i andra sporter och ville varva ner. Bangolf är en aktivitet där alla kan delta oavsett ålder, kön och ambitionsnivå.


Bangolfarna är verksamma hela året och har träning både inomhus och utomhus. Det ordnas många tävlingar under året bland annat svenska mästerskap för döva i olika tävlingsformer bland annat individuellt, två-mannalag, tre-mannalag och mixed samt för damer och herrar var för sig.


Från klubben är några med i landskamper där de har haft framgångar. Det finns bangolfare från klubben som också är framgångsrika inom hörandes tävlingar.

Thomas Aronsson

Barn och Ungdom


Sektionen har funnits i ett antal år. Syftet är att främja barn och ungdomars fritidsaktivitet och bevara deras intresse för idrott. Sektionen bedriver olika idrotter och deltar i ungdomsspelen som arrangeras ett par gånger per år.

Sektionen samarbetar även med andra sektioner inom klubben där målet är att ungdomar fortsätter med idrottandet i vuxen ålder.

Axel Lundborg

Negina Hazrati

Boule


Boulesektionen bildades år 2018. Intresset är stort bland äldre och kallas sällskapsspel för socialt umgänge samt lägre träningsintensitet och krav. Flera av dem har varit idrottare i andra sporter som krävt mer av konditionen.

Boule som är en varoant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallas "lille". Det finns både inomhus och utomhus.

Claes Eklund

Bowling


Bowlingssektionen är en av äldsta sektionen som bildades år 1968. Genom åren har man haft flera framgångsrika bowlare. De deltar i seriematcher med hörande klubbar i Göteborgs lokalserie.

Varje år är de med Svenska mästerskap för döva i två olika tävlingsformer, individuellt och lag. Dessutom är de med på internationella klubbtävlingar i Europa. Om någon spelare är aktuell deltar de i landskamp bl.a. EM och Deaflympics

Styrelsen

Discgolf


Frisbeegolf bildades december 2014 och är nästan samma typ som golf fast man använder disc som kastas i korgar bestående av metallnätt som motsvarar hål i golfen, där det också är 18 hål. Man är utomhus och banan varierar från terräng till öppet landskap.

Det ger inte alltid fysisk ansträngning förutom att tempot är valfritt men det krävs bra psyke för att fokusera så disc hamnar i korgen. En runda varierar från 1 till 2,5 km.

Det är en sport där intresset har vuxit genom åren. Varje år arrangeras svenska mästerskap för döva.

Jabbar Faraj

Fotboll


Fotbollssektion är också en av äldsta sektionen som bildades på 40-talet. Från vår till höst tränar herrar fotboll när det inte är säsong för futsal. Damer tränar sporadiskt, beroende om det är aktuellt med någon tävling.


Varje år är herrarna med på SM i fotboll och vinner man får man också möjlighet till deltagande i DCL, precis som i futsal. För damerna är det oftast 7-mannalag. Det finns även landslag för döva som deltar i officiella tävlingar som EM och VM. Inte sällan är spelarna från IK Surd.

Futsal


Futsal är en inomhussport ganska lika utomhusfotboll fast med egna regler. Intresset för futsal har ökat lavinartat senaste åren i Sverige och runt om världen. Det finns landslag för döva, både damer och herrar, som deltar i VM och EM. Många spelare är från klubben,


Klubbens herrlag tränar regelbundet från höst.

Stefan Ahlström

Innebandy


Innebandysektionen har funnits sedan 90-talet och var en mycket populär sport då både damer och herrar fanns. Idag är det bara herrar som är aktiva, men där finns även yngre killar som är med.

Varje år deltar de i Svenska mästerskap i innebandy för döva och korpserien mot hörande lag i Göteborgsområdet. När det är säsong tränar och spelar de i serien regelbundet där flera hörande också är med.

Styrelsen

Padel


Snabbast växande sporten! Padel är en mycket enkel sport att spela som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Storleken på banan är 10m x 20m och omringad av 3 meter höga glasväggar som får användas i spelet. Mitten av banan delas av med ett nät och man spelar alltid dubbel.


Det fantastiska med padel är att alla som kan aträffa en boll kan få ut något av sporten. Man behöver inte ha någon erfarenhet av racketsporter för att kunna njuta av sporten. Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för dem som är ute efter något socialt. Padel kan spelas av alla oavsett kön och ålder.

Teddie Sundqvist Lindblom

Övriga idrott


Klubbsstyrelsen ansvarar för idrotter som inte finns i någon av våra sektioner. Idag har vi aktiva i golf och löpning.


För dem som vill pröva på något nytt får också möjlighet till det för klubbens ändamål är rörelseaktivitet i olika åldrar och att det är roligt. Tveka inte att ta kontakt med någon i klubbsstyrelsen!

Styrelsen