MAJ 2019 - Idrottsklubben Surd

IK Surd
Go to content

MAJ 2019

4 maj
IK SURD VANN SM I INOMHUS MINIGOLF

Det var spännande under SM i minigolf på filtbanor den 7 april i Jönköping. Några banor var svårspelade att det påverkade spelarna.

Bland seniorer vann ett par av favoriter, Thomas Aronsson, för herrar. Han lyckades att besegra Stefan Johansson, IF Nerike och Mikael Ingvarsson, SK Dacke.

Bland damer, vann Annica Aronsson, som också var en av favoriter. Karin Hansson var förhindrad på grund av sjukdom.

I klassen veteraner var det skräll när Ebbe Åström och Lorentz Neverland spelade men till slut slog Ebbe Lorentz. Peter Svantesson kom på tredje plats.


Text och Foto: Thomas Aronsson

(Klick på bilden för större bilder)4 maj
KLASS SENIOR
1:aThomas Aronsson, Sverige172 slag
2:aAlfredo Meanti, Italien173 slag
3:eGiancarlo Littame, Italien177 slagKLASS DAMER
1:aMariangela Ganese, Italien229 slag
2:aAnnica Aronsson, Sverige230 slag
3:eElke Maier, Österrike260 slagDAMER 3 MANNALAG
1:aAnnica/Elke/Stefania, SWE/AUT/ITA610 slag
2:aTyskland828 slag
THOMAS ARONSSON BLEV VÄRLDSMÄSTARE I MINIGOLF

Thomas tog ett guld, individuellt klass senior, och Annica tog ett silver klass individuellt och tog ett guld klass 3-mannalag för damer, hem till Sverige!
Spelarna spelade jämnt mot varandra att det var spännande under VM EB i Bamberg, Tyskland den 26-27 april. En riktig skräll när Thomas och Italienaren Alfredo Meanti spelade på banorna som delvis var svårspelade men till slut besegrade Thomas Alfredo med bara ett slag mer. På damsidan var det också skräll när Italienaren Marangela Ganese, lyckades att vinna med bara slag före Annica! Däremot kammade Annica överlägset hem guld i 3 mannalag Europalag tillsammans med Elke Maier från Österrike och Stafania Gesualdi från Italien medan Tyskland kom tvåa.


Text och Foto: Thomas Aronsson

(Klick på bilden för större bilder)9 maj
ÖVER FÖRVÄNTNINGAR! SILVER PÅ DEAF CHAMPIONS LEGAUE I FOTBOLL!

I höstas när IK Surd vann SM i fotboll var vi klara för Deaf Champions Legaue (DCL) i fotboll utanför London år 2019.

Den 13 april reste IK Surd bestående av 18 spelare och teamet till England för att slåss om mästartiteln. Trots att laget hade spelare från fyra olika länder gick det över förväntat! Det var en utmaning att få ihop samspelet. Vi hade bara positionsträning i en timma dagen innan första matchen. Individuellt sett har spelarna fina kvalifikationer eftersom många är med i landslaget. För match var målet att få laget jobba med teamwork och det lyckades vi bra med. Resultatet blev att vi kom så långt som till finalen.

Den 15 april var första matchen mot Patras från Grekland. Surd kom inte igång riktigt för vi hittade inte varandra, särskilt i första halvleken. Redan efter 3 minuter gjorde Patras det första målet men redan en minut senare gjorde Nikolay Vorontin mål. Innan halvtidspausen gjorde Rekar Essa ytterligare ett mål. I andra halvlek var spelet annorlunda och då kom vi igång mycket mer med bättre passningar och högre tempo. Nikolay Vorontin gjorde sitt andra  mål. Fotbollsplan var i ganska dåligt skick. Gräsmattan var mycket ojämn och hade en del djupa fåror efter gräsklippare. Det påverkade oss mentalt också. Matchen slutade 3-3.
Matchens Lirare: Nikolay Vorontin.

Ett lag från Ryssland lämnade WO så vi hade träning istället den 16 april. Syftet var att få känna på gräsplan och att hitta varandra mer under spel.

DCL i fotboll 13-15 april 2019 151.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 153.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 161.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 162.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 190.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 196.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 198.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 206.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 207.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 237.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 238.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 241.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 243.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 258.JPG
DCL i fotboll 13-15 april 2019 276.JPG
Den 17 april mötte vi värdlaget från Charlton och vi var ganska överlägsna, framför allt i andra halvlek. Det svåra var att komma till bra avslut. Det var många långbollar med snabba vändningar men att få bollen till rätt adress eller i mål lyckades vi sämre med. Det tog 33 minuter i första halvlek att göra vårt första mål genom Nikolay Vorontin. I andra halvlek gjorde Nikolay Vorontin åter igen mål och det tredje målet gjordes av inhopparen Petrit Shabani i 90:e minuten. IK Surd kunde ta en fullpoängare efter vinst med 3-0.
Matchen Lirare: Alexander Neverland.

Nästa match var mot Huelva från Spanien den 18 april. I denna match var spelarna från båda lagen riktigt taggade, vilket ledde till många protester mot varandras sätt att spela och mot domarens domslut. Inledningsvis var vi ofokuserade vilket dock förändrades i andra halvlek. Spelmässigt var det också annorlunda då kortpassningsspelet fungerade. Spelet varierades mer i andra halvlek och flera målchanser skapades. I 87:e minuten kunde Ali Dia Mohsen få in bollen i målet. Det blev 1-0 till IK Surd.
Matchen Lirare: Denis Kuruchik.

Vårt mål var att komma till semifinal, och det lyckades vi med den 19 april! Motståndarlaget var Karlsruhe från Tyskland där Europas bästa spelare, SU, spelade. Det gällde att hålla varje position. IK Surd spelade med mycket samspel och variation dvs omväxlande korta och långa passningar. Laget spelade lite mer med vändningar i andra halvlek. Återigen var det Nikolay Vorontin som avgjorde matchen när han gjorde matchens enda mål. Motståndarna pressade mer och mer och var nästan på vår planhalva i hela andra halvlek så IK Surd fick inrikta sig på försvarsspel. Karlsruhe var nära flera gånger att göra mål men IK Surds suveräne målvakt, John Novak, gjorde en kanonmatch när han räddade gång och gång. Helt otroligt var det!
Matchen Lirare: John Novak.

Final! IK Surd lyckades över förväntningarna att komma till final! En dag som man inte glömmer då man spelade mot Englands bästa lag, som är ett fysiskt och rutinerat lag med några spelare från högre divisioner i engelska ligan. Det gäller för oss att ha bra inställning vilket vi verkligen lyckades med. Trots förlust med 6-3 visade Surdarna på god vilja och spelade riktigt bra fotboll! Vi spelade med vändningarna, varierade passningar och bra mentalitet. Det var de små misstagen bl.a. kommunikationsmissar  och felavläsningar som gjorde att vi släppte in målen. Vi ledde med 2-1 tills det återstod 3 minuter till slutsignalen. Vid förlängningen tappade vi tempot så Sankt John lyckades med ett par mål och vann därmed med 6-3.
Matchens Lirare: Rekar Essa.

Efter 5 matcher utvecklades laget enormt till ett organiserat och samspelt lag. Hela tiden fanns det bra attityd och disciplin. Varje spelare var motiverad att spela för varandra. Normalt sett kommer man igång efter flera träningar innan match men det gjorde vi från IK Surd bra, mer än så kan man inte begära. Till nästa år vinner vi DCL på hemma plan i Göteborg.

Hjärtligt välkomna till DCL i Göteborg den 23-31 maj 2020!

Text och foto: Nanette Slättman
12 maj
IK SURD PRISBELÖNADES VID SVENSKA DÖVIDROTTSGALAN!

I Alvik kulturhus den 11 maj mottog några medlemmar från klubben ärofyllda priser. Dessutom blev klubben årets klubb 2018 efter att arrangerat DCL i futsal U18 på hemmaplan och deltagit i olika DCL. Klubben har nu blivit känd internationellt sett.

Annette Rundgren fick SDIs förtjänstdiplom för ledare år 2018. Hon har utvecklat Surd bowling och är nu ordförande i Deaf Bowling European Clubs (DBEC).

Ali Attar fick pris som årets ledare år 2017 för han tillsammans med Nabil Tebibek ledde U18 på VM i futsal där de tog silver.

Text och foto: Nanette Slättman

16 maj
ÄR DU MELLAN 13 OCH 17 ÅR GAMMAL? MISSA DÅ INTE CHANSEN ATT UPPLEVA EN SPÄNNANDE IDROTTSVECKA!

Svenska Dövidrottsförbundet och Projektet "Gör rätt - vad är det som påverkar din hälsa?" ordnar ännu ett idrottsläger på Lillsved idrottshögskola den 2-8 juli.
För att anmäla dig, klicka på länken och fyll i anmälningsformuläret här
Anmälan Summer Sports Camp 2018

Kostnaden för lägret är 1500 kronor och inbetalningen sker till Svenska Dövidrottsförbundet´s Bankgiro 366-2277.
Skriv "deltagarens namn + Sports Camp 18"
Anmälan skickas till sofia.lindeval@dovidrott.se

Sista dagen för anmälan: 15 maj -> 27 maj

Hör av dig till föreståndare Romel: 0735442007 och romelbelcer88@gmail.com

Text och foto: Svenska Dövidrottsförbund

23 maj
KANNEBÄCK OPEN I SLOTTSSKOGEN

I samarbete med IK Surds discgolfssektion och Kannebäcksskolans fritidsklubb körde vi en tävling "Kannebäck Open" i Slottsskogen. Det kom 8 ungdomar varav några var duktiga. Vi vuxna var också med och spelade.

På andra bilden fick dessa ungdomar en disc som pris från IK Surd. Vann gjorde Emrich Suanil Lindvall före Rasmus Svedgren. På tredje plats kom Blanca Andersson. Ett par har aldrig provat discgolf innan.

Det var en kul tävling.
Stort tack discgolfssektion för ett fint samarbete idag.
#slottsskogen #iksurd #kannebäcksskolan #discgolf


Text och foto: Pär Wiklund

Gruppbild

01.jpg

Rasmus, Emrich och Blanca

02.jpg

Farhad inför hans teekast

03.jpg

Mirza med framkast

04.jpg

Rasmus beredd att kasta hans andra kast

05.jpg

Blanca i action

06.jpg

Orhan full fokuserad

07.jpg

Arian försökte få till ett bra kast

08.jpg
30 maj
ÖKAD KVALITE OCH UTVECKLIGN VID SPEL MED SPELARE FRÅN ANDRA LÄNDER!

Se intervju med Alexander Neverland, klubbprofil och landslagsspelare i fotboll och futsal. Han berättar hur mycket han utvecklades av de ryska spelarna när de spelade med IK Surd på Deaf Champion Legaues i London den 15-20 april.

Så här säger Alexander:
- Deras inställning till uppgiften påverkade mig mycket. Jag blev inspirerad och kände direkt att här finns stora möjligheter att vidareutveckla min egen mentalitet. Ryssarna spelar i det ryska landslaget, där man lägger stor vikt vid den mentala träningen. Han förklarade att den ryska inställningen är, att man jobbar konstant i 90 minuter och har 100% fokus på sitt spel, oavsett yttre påverkan som kvalite på plan, domslut, motståndarnas spel och publik.
För IK Surd betyder det att när vi värvar spelare skall vi alltid ha lagutveckling som mål, och vi ska vara öppna för spelare från olika länder!


Text: Nanette Slättman
Video: Philip Sjöberg

Skapad av IK Surd
Back to content