FOTBOLL/FUTSAL - Idrottsklubben Surd

IK Surd
Till innehåll

FOTBOLL/FUTSAL

Fotboll

Fotbollssektion är också en av äldsta sektionen som bildades på 40-talet. Från vår till höst tränar herrar fotboll när det inte är säsong för futsal. Damer tränar sporadiskt, beroende om det är aktuellt med någon tävling.

Varje år är herrarna med på SM i fotboll och vinner man får man också möjlighet till deltagande i DCL, precis som i futsal. För damerna är det oftast 7-mannalag. Det finns även landslag för döva som deltar i officiella tävlingar som EM och VM. Inte sällan är spelarna från IK Surd.


Futsal

Futsal är en inomhussport ganska lika utomhusfotboll fast med egna regler. Intresset för futsal har ökat lavinartat senaste åren i Sverige och runt om världen. Det finns landslag för döva, både damer och herrar, som deltar i VM och EM. Många spelare är från klubben.

Klubbens herrlag tränar regelbundet från höst till vår medan damlaget tränar sporadiskt. Flera av dem är också med i hörande lag.

Både dam- och herrlag är med på svenska mästerskap varje år. Vinner man SM får man inbjudan till deltagande i Deaf Champion Legaue (DCL) som motsvarar CL där man får möta de bästa klubbarna i Europa som vunnit sina mästerskap.
AVVAKTA
AVVAKTA
Skapad av IK Surd
Tillbaka till innehåll