FEBRUARI 2019 - Idrottsklubben Surd

IK Surd
Go to content

FEBRUARI 2019

3 februari
IK Surd blev Svenska Mästare i Futsal, efter finalseger mot IK Hephata i GöteborgSM-silver till IK Surd damer
10 februari
Hjärtligt välkomna till Surds mingel den 15 feb kl. 18.00 i Göteborgs Dövas Förening

Under kvällen har Surd information om bokslut och vad som händer i år. Därefter bjuder klubben på hembakta semlor och ordnar frågesport om fjolårets händelse inom Surd.
19 februari
År 2010 var det senaste året då IK Surds herrar tog guld. Laget hade flera yngre spelare som höjt sin nivå. På matcherna hade de fint samspel och teknik med mycket rörelse. Ofta dominerade de på matcherna och spelade mest på motståndarnas planhalva men ibland vill de för mycket. Vissa lag höll tätt i försvaret vilket skapade frustration hos IK Surd när de hade svårt med avslut. Ledarna uppmanade spelarna flera gånger att ha kontroll över frustrationen och fokusera på ytor. På finalen kämpade IK Surd mycket för att göra mål. Inte förrän 30 sekunder kvar till slutsignalen lyckades IK Surd göra matchens enda mål. Därmed blev de svenska mästare efter 9 år! Alexander Neverland utsågs till mästerskapets bästa spelare medan lillebror Adam Neverland tillsammans med en till spelare av skyttekungar.

Klubben ställde upp med 2 herrlag för att spelarna i b-laget skulle få möjlighet att få utmaning och utvecklas mer i futsal. Kvalitet på laget har förbättras jämfört med i fjol. Det var flera unga spelare med talang som lyfte laget i år. Härligt att se!

På damsidan gick det också bättre än i fjol för de förlorade första matchen med bara 2-0 och spelade oavgjort andra matchen. Sarah Hyrenius blev mästerskapets skyttedrottning. Undrar hur många SM hon har varit skyttedrottning i.

Text: Nanette Slättman
25 februari
IK SURD HÅLLER SITT ÅRSMÖTE DEN 8 MARS KL. 18.00 PÅ GDF

Klubben bjuder på kaffe med smörgåstårta. Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna.Skapad av IK Surd
Back to content